Review Buku: Kasih Tak Ku Punya, Farisya Natasha

Saturday, January 09, 2021

 

"You'll never find the right person if you never let go the wrong one." - Uknown.Kasih Tak Ku Punya ini dibaca dengan perasaan yang teruja. Menjelajah kisah Inara Aisyah & Anis Jazman yang tidak bernasib baik dalam perhubungan menjadikan cerita ini sedikit mirip dengan kebanyakkan kita. Hubungan toksik sentiasa ada, dimana-mana. Sama ada kita sedar ataupun tidak. Walaupun kita sudah baik dan setia, belum pasti si dia ikut serta.

Dipersembahkan dengan gaya santai dan sederhana, tetapi sesekali terasa sedikit mendatar membuatkan aku struggle untuk menghabiskan. Umpama, tercari-cari dimana yang sepatutnya aku berasa 'wow'. Tapi tidak kunjung tiba. Mungkin memang dihasilkan dengan berhati-hati dan sederhana.

Apa yang menyebabkan aku tetap setia dan menghabiskan Kasih Tak Ku Punya ialah event-event tentang keakraban ahli keluarga Inara Aisyah & Anis Jazman dan juga dialog-dialog Anis Jazman yang insightful tentang apa yang mereka lalui.

In case, korang suka baca cerita yang sederhana dan simple, korang boleh dapatkan Kasih Tak Ku Punya di penerbitan Bes-Q. Antara novel-novel Farisya Nastaya yang lain yang aku suggest korang baca

1. Hanya Tiba Saat Itu
2. Hanya Itu Pintaku
3. Shh. I Love You
4.Dia Pelengkap Hidupku
5. Demi Cinta

Apa-apa pun Tahniah Farisya Natasha! Semoga terus menghasilkan karya yang lebih berkualiti dan harap-harapnya akan ada reprint untuk cerita Dr. Qayeed! :)

No comments:

Thank you!

fnamaya. Powered by Blogger.